Συμβουλές για να διατηρήσετε καθαρό το χαλί σας.

Συμβουλές για να διατηρήσετε καθαρό το χαλί σας.

Τα χαλιά δε λείπουν από κανένα σπίτι και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης. Όπως και τα περισσότερα αντικείμενα, έτσι και τα χαλιά, η ημερομηνία “λήξης” εξαρτάται από την ποιότητα τους, από τις συνθήκες χρήσης και τις συνήθειες καθαρισμού τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε το χαλί σας καθαρό και στην αρχική τους εμφάνιση.

Οι σκόνες και οι βρωμιές που συσσωρεύονται στα χαλιά μπορούν να προκαλέσουν φθορά και αλλοίωση των ινών του χαλιού. Τα καθαρά χαλιά διαρκούν περισσότερο και παραμένουν σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Tip#1
Συχνό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα 

Μια άμεση και εύκολη λύση για την διατήρηση της κατάστασης του χαλιού μας είναι το τακτικό καθάρισμα του. Μπορεί να σας ακούγεται σκληρό το καθημερινό σκούπισμα του χαλιού, αλλά βοηθάει αρκετά στο να απομακρυνθούν οι σκόνες και οι βρωμιές που συσσωρεύονται καθημερινά στο χαλί μας. 

Tip#2
Ξεσκόνισμα του σπιτιού

Η σκόνη που συσσωρεύεται καθημερινά στο σπίτι μας, αν δεν την απομακρύνουμε άμεσα, θα προσγειωθεί στις γύρω επιφάνειες. Αυτό σημαίνει ότι το χαλί μας θα μαζέψει στο εσωτερικό του αυτή τη σκόνη. Λιγότερη σκόνη στα έπιπλα συνεπάγεται λιγότερη σκόνη στο χαλί σας. 

Tip#3
Καλό καθάρισμα κλιματιστικού

Οποιαδήποτε συσκευή ανακυκλώνει και διοχετεύει τον αέρα στο σπίτι μας είναι σημαντικό να καθαρίζεται συχνά. Η σκόνη και τα βακτήρια συχνά βρίσκονται εντός τέτοιων συσκευών με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο εσωτερικό του σπιτιού μας και τελικά στο χαλί μας. Οπότε, ο καθαρισμός αυτών των συσκευών διατηρεί το χαλί σας σε καλή κατάσταση και δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον.

Tip#4
Άμεσο καθάρισμα λεκέδων 

Οι λεκέδες καταστρέφουν τις ίνες του χαλιού με αποτέλεσμα αυτό τελικά να φθείρεται. Η άμεση αντιμετώπιση τους βοηθάει στο να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του και να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Να θυμάστε ότι δεν τρίβετε ποτέ τους λεκέδες στο χαλί καθώς έτσι μπορεί να απλωθεί και στις γύρω ίνες του. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πάντα ταμποναριστά. 

Tip#5
Επαγγελματικός Βαθύς Καθαρισμός 

Πέρα από τις προαναφερόμενες συμβουλές, μια επαγγελματική μέθοδος χρειάζεται πάντα, ειδικά όταν τίθενται θέματα υγείας. Με τον επαγγελματικό βιολογικό καθαρισμό αφαιρούνται σκόνες, λεκέδες και μικροοργανισμοί που έχουν εγκατασταθεί στο χαλί μας. Ιδανικό θα ήταν να γίνεται 1-2 φορές το χρόνο ανάλογα και με τη χρήση του χαλιού. 

Tip#6
Σωστή φύλαξη 

Μόλις ο ήλιος κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις και η θερμοκρασία ανέβει, όλοι μαζεύουμε τα χαλιά μας. Όμως το που θα τα φυλάξουμε για όλους αυτούς τους μήνες είναι σημαντικό. Αρχικά, το χαλί πριν το αποθηκεύσουμε θα πρέπει να έχει καθαριστεί και να έχει στεγνώσει πολύ καλά. Έπειτα αφού το βάλουμε σε ειδικές θήκες, πρέπει να αποφύγουμε μέρη του σπιτιού όπου μαζεύεται υγρασία.  Αν δεν υπάρχει τέτοιο χώρος, είναι προτιμότερο να το δώσετε σε κάποιο ειδικό καθαριστήριο για φύλαξη.

Το τακτικό καθάρισμα του χαλιού σας, διασφαλίζει έναν καθαρό και υγιεινό χώρο διαβίωσης.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές τότε θα έχετε ένα καθαρό και καλά συντηρημένο χαλί. Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε έναν ειδικό στο καθαρισμό χαλιών ώστε να σας δώσει συγκεκριμένες συμβουλές που θα παρατείνουν την διάρκεια ζωής του χαλιού.

Ακολουθήστε μας για περισσότερα νέα: