Γιατί είναι σημαντικός ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου;

Γιατί είναι σημαντικός ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου;

Η φροντίδα του αυτοκινήτου μας είναι πολύ σημαντική τόσο για την υγεία μας όσο και την διατήρηση της εμφάνισης του αυτοκινήτου. Αυτό γιατί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συγκεντρώνονται μικρόβια και μικροοργανισμοί, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες και δυσάρεστες οσμές.

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ο βαθύτερος και μακροπρόθεσμος καθαρισμός του αυτοκινήτου με εξειδικευμένες τεχνικές καθαρισμού που δεν προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις ούτε στο περιβάλλον ούτε και σε εμάς.

Aν είσαι οικογενειάρχης ή ταξιδεύεις συχνά με κατοικίδια τότε ο βιολογικός καθαρισμός επιβάλλεται!
Γιατί είναι απαραίτητος ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου;
Το παραδοσιακό καθάρισμα, που κάνουμε και μόνοι μας στο αυτοκίνητο, μπορεί σε πρώτη όψη να μας δίνει την εντύπωση ενός πεντακάθαρου αυτοκινήτου, όμως δεν ισχύει καθώς δεν καταπολεμούνται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και τα βακτήρια.
Τα ακάρεα εισχωρούν στις ίνες του υφάσματος και απαιτούν ενδελεχή καθαρισμό ώστε να απομακρυνθούν από το εσωτερικό.

Μπορείς να κάνεις μόνος σου βιολογικό καθαρισμό;
Δυστυχώς όχι, διότι είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών καθαριστικών και εξειδικευμένων μηχανημάτων για να επιτευχθεί με επιτυχία η διαδικασία.
Ακόμη όμως και να έχεις τα ειδικά εξαρτήματα, η χρήση τους πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από έναν επαγγελματία. Γιατί; Ένα επαγγελματίας γνωρίζει την σωστή χρήση κάθε καθαριστικού και μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τις ανάγκες κάθε επιφάνειας του αυτοκινήτου. Αν αναλάβουμε μόνοι μας τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου μας μπορεί να πετύχουμε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό γιατί αν το καθαριστικό είτε μαζευτεί σε ένα σημείο είτε δεν στεγνώσει καλά, υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας μούχλας στο εσωτερικό των καθισμάτων με αποτέλεσμα οι επιβάτες να κάθονται πάνω σε μύκητες.
Για αυτό και είναι σημαντικό ο βιολογικός καθαρισμός να εκτελείται από επαγγελματίες ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω βιολογικό καθαρισμό;
Το πόσο συχνά απαιτείται βιολογικός καθαρισμός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τη χρήση του αυτοκινήτου και τις συνθήκες στις οποίες εκτίθεται. Υπό κανονικές συνθήκες, ο βιολογικός καθαρισμός στο αυτοκίνητο είναι καλό να γίνεται κάθε 6 με 10 μήνες.
 

Ακολουθήστε μας για περισσότερα νέα: